In English

Nästa klubbmöte

Nästa DESS-möte äger rum torsdagen den 7 december 2017. Fullständig kallelse finns i nästa nummer av Bulletinen.

Grundaren av skiv- och distributionsbolaget AdLib, Ivan Sundberg, kommer att bjuda på en musikalisk “Pytt-i-Panna à la Duke efter behag” och Stockholm Jazz Trio kommer att svara för den levande musiken.

Trion bestående av Daniel Tilling piano, Jan Adefelt bas och Jesper Kviberg trummor och den kommer att framföra något de kallar för History of Piano Trio Jazz med bl.a. musik av Duke Ellington och Billy Strayhorn.

Ivie Anderson

David Palmquists oumbärliga webbplats “The Duke – Where and When” (TDWAW) (http://tdwaw.ca) har nu försetts med en tillägssida fokuserad på Ivie Anderson.

Den har utvecklats tillsammans med Steven Lasker och Ken Steiner och innehåller mycket information om Andersons karriär och liv. Rekommenderas på det varmaste. Länken till den är http://tdwaw.ellingtonweb.ca/IvieAnderson.html.

Laurent Mignard Duke Orchestra

Den 29 april 2017 gav orkestern gav en Ellington-konsert i den legendariska studio 104 i Maison de la radio i Paris. France Musique sände en inspelning av den i två delar den 23 och 24 september. Länken till dem är https://www.francemusique.fr/personne/laurent-mignard. Men en sammanklippning av de båda utsändningarna finns också i radioavdelningen av Ellington-arkivet.

 

 

Leave a Reply