Det blev en trevlig och intressant kväll för de DESS-medlemmar som hade sökt sig till Franska Skolan.

Den inleddes med Sällskapets årsmötet. Det sköttes med sedvanlig bravur av Håkan Skytt

Foto: Bo Haufman

Styrelsen fick ansvarsfrihet och Leif Jönsson, Bo Haufman, Claes Brodda och Peter Lee valdes om till styrelsen för en period av två år. Anders Asplund, Lars Björkman och Göran Wallén har ett år kvar på sina mandat.

Rune Sjögren stod för kvällens föredrag, som han kallade Jazzatmosfär.

Foto Bo Haufman

Foto Sonja Svensson

Han berättade om sitt liv liv med jazzen från ungdomsåren till långt upp i livet och flätade ihop sitt kåseri med 12 väl valda inspelningar från 20-, 30-, 40- och 50-talet. Publiken fick bl.a. höra Slave to the Blues (Ma Rainey), Dippermouth Blues (King Oliver), The Sheik of Araby (Benny Goodman), Oh, Lady be Good (Count Basie), The Things We Did Last Summer (Fats Navarro) och Black and Tan Fantasy (Duke Ellington).

Tack vare DESS’ allstäddes närvarande it-stjärna Göran Axelsson kan de DESS-medlemmar, som inte kunde vara på plats, höra eller se föredraget på sin dator. Det finns i avdelningen DESS-möten på webbplatsen i video-, ljud och textversioner Där kan man också höra alla låtar som Rune spelade.

Efter pausen med mingel och tugg var det så dags för kvällens konsert, som Davor Kajfes stod för. Och det blev verkligen en höjdpunkt.

Foto Bo Haufman

“Det var en upplevelse att höra honom”, sade Sonja och Conny Svensson efter konserten. Och många höll med.

För de, som var med på Ellington ’94 i Stockholm, framkallade konserten också minnet av Davor Kajfes’ framträdande på Konserthuset med John Lewis. Det var en stark upplevelse!

Den här gången bjöd Davor på en bred kavalkad av godbitar förknippade med Ellington och Billy Strayhorn som Take The ’A’ Train, In A Sentimental Mood, I Got It Bad, Satin Doll, Caravan, Lotus Blossom, Isfahan, C Jam Blues.

Han avslutade konserten med en hyllning till Alice Babs och publiken fick höra Come Sunday, Heaven och All Mighty God.

Leave a Reply