IN ENGLISH

Duke Ellington framträdde vid åtminstone tre olika tillfällen i Ann Arbor, Michigan. Första gången var den 15 november 1951, då han uppträdde tillsammans med Sarah Vaughan och Nat King Cole i en radiosänd show. Senaste gången var den den 16 januari 1974 då han framträdde vid en presskonferens vid University of Michigan.

Det enda kända tillfället då han uppträdde med hela orkestern var den 2 juli 1956, endast några dagar före det epokgörande framträdandet vid Newportfestivalen.Konserten ägde rum i Hill Auditorium, University of Michigan.

Hill Auditorium

Med tanke på hur Ellington och Strayhorn arbetade, och med den uppgift de hade att komma med något nytt till Newport, skulle man lätt kunna tänka sig att man här skulle ha någon slags generalrepetition av materialet för festivalen, men så icke! En del alster blev inte klara förrän efteråt!

Första halvan av konserten den 2 juli var inkluderad i arikeln “Heading for Newport” den 3 juli 2016. Men nu finns den också som Månadsgodis i Ellingtonrummet för att underlätta nedladdning.

Innehållet består av Ellington-standards varvade med några mera sällan spelade nummer, som t. ex. Clarinet Melodrama, Theme For Trambeam, La Virgen De Macarena och Day In, Day Out.

Författare: Anders Asplund

By duke00

Leave a Reply