Här kommer en kort rapport från mötet baserad på uppgifter från några av deltagarna och med foton tagna av Bo Haufman.

Kvällens föredragshållare var Ivan Sundberg, som under många år drev skivbolaget Ad Lib.

20171207_183717

Han presenterade en intervju som den amerikanske journalisten Ed Bridges gjorde med Alice Babs vid ett besök i Stockholm och interfolierade den med personligt vald Babs- och Ellington-musik. Det var ett innehålls- och perspektivrikt föredrag framfört med stor elegans. DESS’ chefstekniker (och mycket annat) Göran Axelsson spelade in föredraget som man kan lyssna på i Ellington-arkivet.

Bridges intervju publicerades i Bulletinen 2002:3 men har också lagts upp separat i Ellington-arkivet när vi skrev om den i vår artikel om Alice Babs den 17 november 2016.

20171207_174118

Efter pausen tog Stockholm Jazz Trio över och bjöd på ett varierat program som berättade om den moderna pianotrions födelse och utveckling. Daniel Tilling vid pianot, Jan Adefelt på bas och Jesper Kviberg bakom trummorna bjöd publiken på sina tolkningar av bl.a. Moten Swing, Johnny Come Lately, Moonglow, Star-Crossed Lovers, Ellington Sound of Love och Jubilation.

20171207_190449

Sammanfattningsvis fick publiken sig till livs ett  högkvalitativt program som få jazzklubbar kan bjuda på. Varför får då inte fler medlemmar ändan ur vagnen och kommer på mötena?

Leave a Reply