Twitter

DESS finns nu också på Twitter

Det är ännu så länge ett experiment men vi hoppas att de DESS-medlemmar som också finns på Twitter kommer att följa oss. Vårt användarnamn är @ellingtonswe.

Nytt Storyville-album

Storyville har gett ut ett nytt Ellington-album – den här gången i det allt mer populära DSD (Direct Digital Stream)-formatet.

Det välrenommerade kanadensiska 2xHD svarar för den tekniska produktionen. Man har gett ut albumet i DSD256-formatet vilket betyder en samplingsfrekvensen 256 gånger den som används för en CD.

Resultatet är ett mycket bra ljud men eftersom albumet bara finns att köpa som en nedladdningsbar fil så kommer många bara att lyssna på den via datorn med dess ljudmässiga begränsningar.

Musiken då? Många DESS-medlemmar har den säkert redan antingen på LP eller CD så det är säkert mest ljudfreakar som jag som lockas att köpa albumet. Men kanske också en yngre generation?

Det innehåller all musik (utom “Kinda Dukish”) från Ellington-delen av filmen “Goodyear Jazz Concert” inspelad den 9 january 1962 och Ellingtons pianokonsert på Château Goutelas i Loire, Frankrike den 25 februari 1966.

Albumet kan köpas hos bl.a. NativeDSD (https://www.nativedsd.com) eller HighResAudio (https://www.highresaudio.com).

 

 

 

Leave a Reply