George Avakian 98 år

George Avakian – skivproducenten för bl.a. Columbia och mycket mera – fyllde 98 år den 29 mars. Hans insatser för Ellington under åren på Columbia är väl kända.

George hyllades på jazztemplet Birdland i New York, som är ett av hans favoritställen. Via ett telefonsamtal gratulerade Göran Wallén på DESS vägnar Avaikan där.

Han är en sann vän till Sverige och han har varit i Stockholm vid flera tillfällen. Bl.a. deltog han i Ellington-konferensen 2004 och i utdelningen av Polarpriset till Keith Jarrett 2005. Avakian var Jarretts manager under flera år.

Göran Wallén och George Avakian 2005

DESS-medlemmen m.m.Boris Enquist var bland dem på plats på Birdland för att gratulera. Han har fortsett webbplatsen med bl.a. det här fotot av en pigg 98-åring.

Foton med Ellington i Sverige efterlyses

DESS-medlemmen Lars-Erik Nygren har skickat oss ett trevligt foto på Ellington i Stockholm 1959. Känner någon igen de andra på bilden?

Det borde finnas många bilder av Ellington och hans musiker i olika lådor och fack. Ta en titt och dela med er av till andra DESS-are via webbplatsen. Vi åtar oss gärna att skanna både foton och negativ.

Leave a Reply