Det var festligt och fullspikat när Kustbandet i samarbete med DESS bjöd på Ellington-konsert på Scalateatern i söndags.

kustbandet-5

Många DESS-medlemmar men också andra tog tillfället i akt att få två härliga timmar med Ellingtonmusik (och lite annat) av ett band som känner den innan och utan och som med sitt showmanship får publiken att trivas.

kustbandet-7

Från den inledande “East St. Louis Toodle-oo” till avslutningsnumret “It Don’t Mean A Thing” var det idel välkända nummer som funnits med länge i Kustbandets repertoar. Om man skall tro diskografierna har “Black And Tan Fantasy” och ” Jungle Blues” funnits med på den i mer än 60 år och de spelades naturligtvis också den här eftermiddagen.

hela-bandet

kustbandet-1

Publiken kunde också stampa med i C-Jam Blues, Jungle Nights in Harlem, Jubilee Stomp, Caravan och Freeze And Melt. Allt gav goda tillfällen till bandets många goda solister som Peter Lind, Bent Persson, Göran Eriksson, Klas Toresson och andra – Jesse Lingren inte att förglömma – att visa upp sitt kunnande.

Eftermiddagen förhöjdes av två gästartister – altsaxofonisten och klarinettisten Klas Lindqvist – tidigare medlem av bandet –  och Hebbe Sisters.

Den förre bjöd på kanske eftermiddagens höjdpunkt i sin kvartettversion av “I Got It Bad” och bidrog till att lyfta bandet ytterligare med sitt klarinettspel i bl.a. Caravan och Tishomingo Blues.

Hebbe Sisters var en glad överrasking och ny bekantskap för många.

kustbandet-3

Från inledningsnumret “Sakta vi gå genom stan” via “When The Saints” till avslutningsnumret “It Don’t Mean A Thing” tillsammans med Kustbandet visade trion att den inte bara är skönsjungande och charmerande utan också har stor showkänsla. En grupp vi säkert får höra talas om mer.

kustbandet-2

Leave a Reply