IN ENGLISH

Nästa DESS-bulletin är här. Den skickas ut till medlemmarna den 12 september.

Numret är i hög grad ägnat åt Willie Cook (1923-2000).

cook-med-trumpet-2-edited-10x15-jpg

Det innehåller bl.a. en femsidig intervju gjord 1999 av Göran Wallén. Den täcker Cooks liv från hans barndom i Louisiana och Chicago tills hans nästan 20 år i Stockholm och naturligtvis tiden med Ellington och andra band. En fascinerande läsning!

Wallén kompletterar den med ett par kortare artiklar med vad andra musiker som t.ex. Clark Terry  har sagt om Cook. Bo Haufman bidrar med en översikt av Willie Cook på skiva.

Artiklarna är illustrerade med ett antal inte tidigare publicerade foton av Cook tagna av Olle Lindholm.

Det nya numret av Bulletinen innehåller också bl.a. en artikel av Fred Glueckstein om filmer ”Murder At The Vanities (1934), som Ellington och hans orkester medverkade i, en tvåsidig artikel av Bo Haufman om ”Take The ”A” Train och en intervju av trumslagaren Steve Little om hans tid med Ellington i slutet av 1960-talet.

Till detta kommer en utförlig rapport från Ellington-konferensen i New York i maj, minnesord över Buster Cooper, recensioner av nya CD-skivor med Ellington, en rapport från medlemsmötet i maj och mycket annat.

Rik läsning från Ellington-världen väntar alltså alla DESS-medlemmar. Håll utkik efter brevbäraren!

Leave a Reply