I anslutning till gårdagens artikel om Duke i Kamratposten nr.2 1959 vill vi påminna om Sonja Svensson artikel i DESS-bulletinen nr. 2-2012 om litteratur för barn om Ellington.

https://ellingtongalaxy.org/wp-content/uploads/2016/07/duke-focc88r-barn-dess-bulletinen-2012-2.pdf

I sin detaljerade artikel berättar Sonja bl.a. om Barbro Sedwalls “Glass och lite jazz” som kom hos BonnierCarlsen 2003. Den täcker både Ellington och andra klassiska jazzartister.

Mer Duke för barn

Hon drar också en lans för Mick Carlon och hans ungdomsroman “Riding On Duke’s Train”.

Sonja avslutar sin artikel med en utförlig lista över böcker för barn och ungdomar om Ellington. Rekommenderas! Jag skulle dock gärna också ha sett den underbara Harlem’s Little Blackbird om Florence Mills på listan.

Florence Mills

 

 

 

One thought on “Mer om Duke och barn”
 1. Hej Ulf!

  Jag sitter inne och funderar på vad jag skall skriva om I nästa “Ordföranden har ordet”. Den skall innehålla vår (Din) lansering av vår nya hemsida, om det inte kommer en “blänkare” om det i en särskild artikel i nästa bulletin.

  Men om jag skall nämna det i ”min spalt”, vad föreslår du att jag skall skriva? Jag kan väl kopiera och klistra in din text hoppas jag för enkelhetens skull.

  I övrigt skall jag skriva lite kritiskt om att det finns de medlemmar som i år inte betalat medlemsavgiften förrän en bra bit in i juli månad.

  Och så skall jag uppmärksamma läsarna om konserten med kustbandet på Scala teatern söndagen den 9 oktober. Alla har ju internetuppkoppling ”Gubevars”, och har därför inte fått det mail om den händelsen som skickade häromveckan.

  På lördag kör min Gun och jag till Yngsjö för en sjuveckorsvistelse där, ja inte Gun, för hon reser upp till Stockholm i mitten av augusti, för hon skall till Amsterdam och hälsa på en väninna.

  Men jag kommer att minst en gång varje vecka kolla min mail på biblioteket i Åhus.

  Idag har jag 30 gr. i skuggan. I solen på altanen går det inte att sitta, men i skuggan är det skönt.

  Jag önskar dig en fortsatt fin sommar.

  Med vänlig hälsning

  Leif J.

Leave a Reply